Casambi Smart Lighting

De meest robuuste, kosteneffectieve en toekomstbestendige draadloze lichtregeling;

De oplossing op het aansturen van licht van Casambi is gebaseerd op Bluetooth Low Energy. Casambi heeft de ultramoderne en enige draadloze technologie met laag vermogen in alle moderne smartphones, tablets en zelfs slimme horloges. Hierdoor beheren zij de enige mainstream en toekomstbestendige low-power radiotechnologie ter wereld.
Casambi is wat ons betreft dan ook de beste smart lighting oplossing. De gebruikte Bluetooth techniek is eenvoudig en robuust. Er zijn geen draden, servers of routers nodig; alleen een paar kleine modules die u eenvoudig monteert. De software is goed ontworpen en daardoor gebruiksvriendelijk. 
Een ander belangrijk punt is dat binnen Casambi lampen op verschillende niveau’s worden aangestuurd: lampen, groepen, scènes en sites. Dat maakt de techniek overzichtelijk, eenvoudig schaalbaar, en flexibel. Kortom Casambi is een betrouwbare en bruikbare Bluetooth Low Energy oplossing. 

 

Veilige Bluetooth verbinding;

Bluetooth Low Energy is ontwikkeld in het Nokia Research Center, waar de oprichters van Casambi hun oorsprong hebben. Dat is de reden waarom Casambi het unieke voordeel heeft om al vroeg het potentieel van Bluetooth Low Energy te ontwikkelen. Bij Casambi begon de ontwikkeling van de toepassing al voordat er Bluetooth Low Energy-apparaten op de markt waren. Hieronder vindt u meer informatie over de vele gebruiksmogelijkheden van het Casambi systeem. Indien u meer informatie wenst, bel dan Roberto Treffers, onze lichtplan specialist op +31-615-831-851.

Gratis Casambi app;

De Casambi app werkt op Android en IOS Smart apparaten. U heeft geen dure server nodig en ook een WIFI netwerk is niet nodig. Dit komt omdat Casambi via Bluetooth werkt. Zodra u een Casambi component installeert herkent het netwerk de module wordt deze in de app zichtbaar. Uw draadloze netwerk wordt automatisch een comfortabel feit! Een Casambi netwerk begint al bij 1 component waarna u oneindig veel mogelijkheden en keuzes heeft. De Casambi app ondersteunt de meest gangbare talen, waaronder Nederlands, los van de ingestelde taal van uw smart device.

 

Gebruikers interface;

Casambi biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor de gebruiker in wisselwerking met de gekozen verlichting. Dit uiteraard afhankelijk van de individuele vereisten van de gebruiker. De app voor smartphones, tablets en smartwatches is de meest uitgebreide gebruikersinterface op de internationale markt. Naast onze app kunnen traditionele wandschakelaars, drukknoppen, Casambi’s eigen scènecontrollers en vele andere besturingspunten worden gebruikt.
Dankzij de specifieke Bluetooth-module en de veelzijdige aanpasbare software kunnen al onze partners hun eigen gebruikersinterface(s) ontwikkelen voor een eigen lichtregel-systeem. Alle partnerproducten zijn compatibel met elkaar, bovendien met alle inheemse, eigen producten van Casambi.
Voor meer informatie kunt u altijd bij DE VAAN Verlichting.

 

Eenvoudig uit te breiden;

Een zeer krachtig voordeel van Casambi is dat u nooit meer een dure installateur nodig heeft als deze uitbreidingen wenst te doen. Het systeem herkent onmiddellijk een uitbreiding van elektrische Casambi componenten en voegt deze automatisch toe aan het Casambi netwerk.

 

Kostenbesparend;

Een Casambi netwerk bespaart u zeer veel geld omdat de installateur veel minder werk te doen heeft zoals leidingen infrezen en dozen inhakken. Dit komt omdat het gehele netwerk draadloos wordt bestuurd zonder enig risico op uitval of mankementen.

 

Casambi = Domotica 3.0;

Bij andere, vaak zeer dure netwerken en bestaande Domotica systemen is het zo dat als de server uitvalt ‘het gehele systeem uitvalt’. Dat kan al gebeuren bij een simpele stroomstoring op 1 groep! Bij Casambi echter zijn er geen dominante component aanwezig. Zodra ergens iets uitvalt of defect raakt dan zal het systeem deze componenten negeren totdat zij zich weer automatisch aanmelden! Hiermee heeft het Casambi systeem een ongeëvenaard zelf-oplossend vermogen bij dreigende storingen. Het Casambi systeem gebruikt geen dure servers, computers en u hoeft geen licenties aan te schaffen. Wat u niet nodig heeft kost niets en kan dus ook niet vastlopen of kapot gaan!

 

Gateway;

Mocht u om welke reden ook om hulp verlegen zitten, dna kunt u ons altijd bellen. Het Casambi systeem kan toegankelijke worden door de Gateway te activeren. Nadat u dit heeft gedaan kunnen de wij het netwerk bereiken en kunnen wij uw vraagstuk makkelijk oplossen. Na de sessie schakelt u de Gateway weer uit. De Gateway is trouwens een uitermate handig gereedschap om uw netwerk vanaf een andere locatie te bedienen en te controleren. De Casambi app werkt zonder IP-configuratie of LAN modem, dus er is ook geen gevaar dat iemand kan inbreken op een computer als uw Casambi Gateway langdurig open staat.

 

Mesh netwerk, grote reikwijdte;

Bovenop Bluetooth Low Energy biedt de Casambi-technologie een mesh-netwerk, waarbij alle intelligentie van het systeem in elk knooppunt wordt gerepliceerd en op die manier een systeem zonder faalpunten creëert. Vergelijk het met het bekende kippengaas, waar op ieder “kruispunt” een communicatie unit beschikbaar is.
Een dergelijk zelf organiserend draadloos netwerk kan een groot aantal armaturen vanaf elk punt besturen. Het biedt ook de mogelijkheid om firmware-updates via het netwerk uit te voeren, waardoor het mogelijk is om elke wijziging via de ether aan te brengen. In deze volledig gedistribueerde en symmetrische architectuur kan iedere eenheid offline gaan en ondertussen up-to-date blijven met de andere eenheden wanneer deze terug online gaan.
De Casambi-modules zijn van zichzelf slim en alleen verbonden met elkaar als dat nodig is. Een internetverbinding is dus niet nodig voor normale werking. Het is alleen nodig voor het verzenden of oproepen van gebruikersinterfaceconfiguraties vanuit de Cloud service.